Prima pagină > Uncategorized > Induplecarea

Induplecarea

,,Si El a vorbit sa-i nimiceasca;dar Moise,alesul Sau,a statut la mijloc inaintea Lui,ca sa-L abata de la mania Lui si sa-L opreasca sa-i nimiceasca.”Ps.106:23.In aceasta imagine apare in mod evident adevarul ca Dumnezeu poate fi induplecat si intors din pornirea Lui.Mijlocirea este ca o intrare in arena pentru a salva pe cineva care sta in fata iminentei judecatii divine.Moise l-a auzit pe Domnul vorbind despre intentia de a renunta la Planul Sau cu Israel si s-a bagat la mijloc,si-a luat in serios rolul de mijlocitor si a fost gasit credincios.Ceea ce a ramas in istoria a fost faptul ca Dumnezeu S-a lasat induplecat de un om,si i-a dat satisfactia ca a putut opri mania care sta gata sa se manifeste.

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. BGLS
    25 iulie 2013 la 14:28

    – Apostolul Pavel ne indeamna ca mai intai de toate, ca trebuie sa facem rugaciuni, cereri, MIJLOCIRI, multumiri pentru TOTI OAMENII (1 Tim. 2:1).

    – Gasim in Sfanta Scriptura situatii cand oameni ai lui Dumnezeu mijlocesc pentru o natiune in situatii limita: Avraam pentru Sodoma si Gomora (Genesa 18:16-33) si Moise pentru poporul evreu (Exod 32:30-35, 33:1-6). Din acestea desprindem caracterul lui Dumnezeu: dreptate, INDUPLECARE, mila. In Vechiul Testament cand sentinta lui Dumnezeu parea irevocabila pentru poporul ales chiar daca in mijlocul acestuia s-ar fi aflat oameni ca Moise, Samuel, Noe, Daniel,Iov, observam ca Dumnezeu este plin de har si se indupleca (Ieremia 15:1-21, Ezekiel 14:12-23). ” Cine stie daca nu Se va intoarce Dumnezeu si Se va cai si daca nu-si va opri mania Lui aprinsa, ca sa nu pierim! Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci, Dumnezeu S-a cait de raul pe care se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut (….) Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive (…)? ” (Iona 3:9,10, 4:11 a)).

    – Slavit sa fie Domnul Isus Hristos deoarce mijloceste pururea pentru noi! (Evrei 7:25). O ce har!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: