Prima pagină > Uncategorized > Cu candelele aproape stinse

Cu candelele aproape stinse

La finalul unui proces de instruire prin care au trecut ucenicii Domnului Isus, cu pregătire teoretică, dar și practică, aceștia aud de la Învățătorul lor că urmează un timp în care li se cere cu insistență să vegheze. Pe deoparte le se cerea să vestească mesajul Împărăției cerurilor în toată lumea, iar pe de altă parte, să stea într-o așteptare activă. Vedem ilustrat lucrul acesta cel mai bine în pilda celor zece fecioare. În această poveste, undeva pe la miezul nopții așteptării fecioarelor, la strigătul unui curier special, încep evaluările acestora. Curios, candelele lor au ars în timp ce ele dormeau, iar când s-au trezit, cinci dintre ele au realizat că li se sting candelele. În încercarea disperată de a-și ține candelele aprinse, acestea și-au părăsit locul, iar în final au rămas afară. Sigur, sunt multe întrebări care se pot pune textului, nu despre ele aș vrea să scriu, ci despre faptul că aceste fecioare nechibzuite au luciditatea să realizeze că este o chestiune de timp până când se vor stinge cadelele lor, că eroarea lor a stat în superficialitatea cu care au tratat instrucțiunile primite de la Cel care le-a făcut invitația. Ecoul dezinteresului s-a auzit cel mai bine în acele clipe de cercetare târzie din noapte, când de fapt nu se mai putea face nimic. Ce ne învață Isus? În așteptarea venirii Sale, să fim cu ochii pe lumina candelelor noastre ca să nu se stingă.

Doamne ajută, Doamne dă izbândă!

Categorii:Uncategorized
 1. craiove
  25 septembrie 2019 la 7:41

  Domnul să ne ajute pe fiecare să stăm treji și să adunăm ulei in vase să avem pentru candele. Să fim conștienți in tot timpul că lipsa uleiului ne va lăsa in intuneric pentru totdeauna .
  A rămâne in voia Lui și a stânge cu cei ce strâng a te pune la dispoziția Domnului și a te pune deoparte pentru El , e datoria fiecărui răscumpărat care a intrat in impărăția lui Dumnezeu .
  Doamne ajutăne pe toți , să rămânem in această lumină !

 2. Herzberg Catalin
  25 septembrie 2019 la 8:51

  Domnul sa ne ajute pe toti sa fim ca fecioarele intelepte , care au intrat la nunta.
  Va salut cu Iov 22: 24-30

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: